Unimusiikki aikuisille poistamaan ylikierroksia

Joskus on hetkiä, ettei uni tule.

Onko sinulla joskus vaikeuksia nukahtaa? Aihetta on paljon tutkittu ja sen mukaan rentouttava unimusiikki aikuisille voi auttaa unettomiin hetkiin. Musiikista voi olla apua eikä siitä ole sivuvaikutuksia kuten lääkkeistä. Unettomuus saattaa johtua siitä, että ajatukset pyörivät päässä, eikä kunnollista rauhoittumista saa aikaan kuin hetkeksi. Muutaman tunnin nukkumisen jälkeen herää jälleen ja ajatukset palaavat tarpeettoman kirkkaina mieleen. Sillä hetkellä nukahtaminen ei jälleen onnistu.

Millainen unimusiikki aikuisille on parasta?

Jotta hankalasta tilanteesta pääsee helposti eteenpäin, on pyrittävä rauhoittamaan ajatukset. Se tosin on helpommin sanottu kuin tehty. Stressaavassa elämäntilanteessa on kuitenkin hyvä kokeilla kaikki mahdolliset keinot kuten unimusiikki. Millaista on hyvä unimusiikki? Se, millaista on kullekin sopiva unimusiikki, vaihtelee omien mieltymysten mukaan. Toinen kuuntelee mieluummin rauhoittavaa musiikkia ja toiselle riittää pelkästään rauhoittavat äänet kuten esimerkiksi luonnosta poimitut äänet. Niitä voi olla lintujen laulu tai veden solina.

Jos et ole aiemmin kokeillut rauhoittavan musiikin käyttämistä unen saamisessa, voit aloittaa esimerkiksi kokeilemaan lasten unimusiikkia. Se on tarkoitettu lapsille, mutta voi myös rauhoittaa aikuista. Pääasia on, että musiikki on rauhallista ja ajatusten pyöriminen päässä saadaan loppumaan sekä rentoutuminen tapahtuu kokonaisvaltaisesti. Apuna voi myös kokeilla rauhallisen hengityksen kaavaa, jolla myös pyritään keskittymään hengitykseen eikä lainkaan ajatuksiin.

Rauhallinen musiikki toimii parhaiten

Jokainen on yksilö musiikkimaultaan, mutta rauhallinen musiikki, ilman suuria tempovaihteluita, on yksi parhaimmista vaihtoehdoista. Myöskään äänenvoimakkuus ei saisi nousta vaan mieluummin pysytä tasaisena koko kappaleen ajan. Klassinen musiikki toimii hyvin, mutta sekään ei miellytä kaikkia. Toisilla toimii myös oman mielimusiikin kuunteleminen, kunhan se soi taustalla riittävän hiljaisena. Kun omat mielikappaleensa tuntee, niiden rytmin muutokset tai muut nyanssit eivät tunnu tai kuulosta liian voimakkailta. Myös luonnon äänet ovat kokeilun arvoisia.

Avainsanat: