Siirry suoraan sisältöön

Rentouttavaa lasten unimusiikkia

Lasten unimusiikkia voi kuunnella myös aikuiset

Lasten unimusiikkia on monenlaista ja sitä on tehty kaikenikäisille lapsille. Rentoutumiseen kannattaa valita hieman rauhallisempaa musiikkia, jottei lapsi aktivoidu ennen nukkumaan menoa. Yleisesti suositellaan, että iltaa kohden tulisi varoa sellaista musiikkia, joka aktivoi lasta. Musiikissa pitkät soinnut ja hidas tempo rauhoittavat lasta ja valmistavat häntä nukkumaan. Tuttu musiikki luo lapselle myös turvallisuuden tunnetta, mikä auttaa rauhoittumaan.

Lasten unimusiikkia verkosta

Iltaisin on hyvä laittaa rauhallista musiikkia soimaan, jos haluaa valmistella lasta nukkumaan menoa varten. Musiikkia löytyy helposti esimerkiksi musiikin suoratoistopalveluista. Maksamalla kiinteän kuukausihinnan voit kuunnella niin paljon lastenmusiikkia kuin jaksat. Suoratoistopalveluita on tarjolla useita, joita vertailemalla voit valita omaan tilanteeseen sopivimman. Musiikkia voi kuunnella myös ilmaiseksi useista eri kanavista, jos ei halua maksaa siitä.

Lasten musiikki pitää sisällään musiikin lisäksi myös muita vaihtoehtoja. Rauhallisen musiikin lisäksi varsinkin vastasyntyneille voi kokeilla myös niin sanottua valkoista kohinaa. Valkoinen kohina muistuttaa lasta niistä äänistä, joita hän kuuli vielä kohdussa ollessaan. Näin ollen itkuinen vauva saattaa rauhoittua unille helpommin, kun ulkomaailman olosuhteet muistuttavat turvallista kohtua.

Lapsen toiminnan säätely musiikin avulla

Aivan kuten aikuiset ihmiset käyttävät musiikkia tunteiden säätelyyn, sillä voi vaikuttaa myös lasten tunteisiin. Siksi kannattaa valita aina tilanteeseen sopivaa musiikkia, sillä se auttaa lasta ohjaamaan tunteitaan toivotulla tavalla. Musiikilla saa sekä toimintaa että rauhaa lasten maailmaan. Nykyään musiikin toistaminen on helppoa esimerkiksi älypuhelimen avulla.