Mc koppakuoriainen ja muut lasten hittibiisit

Lapsi kuuntelee musiikkia kuulokkeilla

Mc koppakuoriainen on vain yksi esimerkki lasten hittibiiseistä, jotka ovat villinneet suomalaisia pienokaisia. Mikä tekee hitin, on arvoitus kaikille. Miksi juuri Fröbelin palikat tai Smurffit ovat saavuttaneet niin valtavan suosion, että niitä lapset jaksavat kuunnella aina vain uudestaan. Onko se jokin tietty rytmiikka vai hauskat sanat ehkä. Tai joku täysin muu asia, sitä ei ehkä voi selittää, miksi jokin viehättää niin kovasti.

Mc koppakuoriainen on kestosuosikki

Hitti on lähtenyt liikkeelle musiikkikonkareiden kynästä. Albumi, jolta Mc koppakuoriainen löytyy, voittikin jopa Vuoden yllättäjän palkinnon vuoden 2005 Emma-gaalassa. Albumi, Lenni Lokinpoikanen pysyi Suomen virallisen albumilistan kärjessä useita viikkoja. Tämä radiohitiksikin noussut kappale kertoo siitä, miten tärkeä asia kotikasvatus on ja ettei saa kiusata. Hyviä opetuksia sisältyy albumin muihinkin kappaleisiin.

Ella ja Aleksi eivät ole lasten oikeat nimet, jotka albumilla esiintyvät. Heidän henkilöllisyytensä on pidetty salassa heidän yksityisyytensä säilymisen vuoksi. Ensimmäisen levyn aikana nämä lapset olivat neljävuotiaita ja vuonna 2008 ilmestyneelle kolmannelle levylle valittiinkin jo uudet lapset kokonaan. Kappaleissa on siis selkeä sanoma, joka on puettu sellaiseen muotoon, että kuulijakunta ymmärtää mitä sillä tarkoitetaan.

Lapset laulavat lapsille

Lapset laulamassa lapsille, on varmasti yksi tekijä joka vaikuttaa suosioon. Robin oli myös vasta 13-vuotias, kun hänen uransa lähti lentoon ja kohderyhmä oli hänen omaa ikäluokkaansa. Toisaalta myös lapsenmielisyys auttaa, kuten Hevisaurus on tehnyt ja heittäytynyt aivan tosissaan hommaan mukaan. Selkeä rytmi ja hauskat sanoitukset, niistäkö siis syntyy lasten hitti vai tarvitaanko muutakin?

Avainsanat: