Siirry suoraan sisältöön

Lapsi ja musiikki

lapsi ja musiikki

Lapsi ja musiikki kuuluvat yhteen

Musiikki on muutakin, kuin vain viihdyttävää ja mukavaa ajanvietettä. Musiikki on tärkeää lapsen kehityksen kannalta. Se kehittää myös aisteja sekä monia muita taitoja. Lapsi ja musiikki kuuluvat yhteen. Musiikin kuuntelemisella ja laulamisella on useita positiivisia vaikutuksia. Lukuisten tutkimusten pohjalta on todettu, että vauva reagoi musiikkiin ja erityisesti äidin lauluun jo kohdussa. Musiikki perustuu rytmiin ja sillä on suuri vaikutus musiikin tuomaan tunnetilaan. Vauvoille hyräillään ja lauletaan kehtolauluja matalalta äänialueelta, koska se tyynnyttää lasta. Äänimaailma vaikuttaa lapseen jo ennen syntymää. Musiikki ja mukava lastenlaulu muodostuvat lapsille tutuksi ja rakkaaksi. Ne tuovat muistoja mieleen läpi koko elämän.

Lapsi ja musiikki kuuluvat yhteen sekä arkipäivässä että lasten harrastuksissa ja toimintahetkissä. Lasten musiikkia käytetään paljon päiväkodeissa ja kouluissa. Musiikin pedagogiset vaikutukset tukevat lapsen kehitystä monilla eri osa-alueilla. Sivustomme blogi kertoo aiheesta enemmän. 

Lapsi ja musiikki - Lasten musiikkia monessa eri muodossa

Musiikkitarjontaa lapsille löytyy runsaasti. Nykyään on panostettu lastenkulttuuriin ja lastenmusiikin tarjontaan monella eri saralla. Monet musiikkiyhtyeet ovat tulleet kuuluisiksi lasten kulttuurin saralla. Esimerkkinä mainittakoon lasten idolit Ella ja Aleksi. Lapsillekin on tarjolla ilahduttavan paljon musiikkitapahtumia, joihin voi osallistua koko perhe.

Musiikkeja on tarjolla moneen eri makuun. Samalla kun lastenmusiikki viihdyttää pienempiä kuulijoitaan, on lastenlauluissa usein mukana myös hyvä sanoma. Lastenlauluja löytyy paljon myös levytettyinä ja silloin lempiyhtyettä ja lauluja voi kuunnella aina kun haluaa. Musiikki on hyvä harrastus. Musiikin opiskeleminen auttaa lasta muissakin kouluaineissa ja taidoissa.

Musiikki tapahtumat lapsille Helsingissä

Helsingissä järjestetään lukuisia musiikkitapahtumia lapsille ja koko perheelle. Tapahtumat ovat korkeatasoisia ja mukana niissä on usein tunnettuja musiikin ja teatterin huippuammattilaisia. Tapahtumiin ja tilaisuuksiin on panostettu, jotta lapsetkin saavat nauttia kulttuurista ja iloisista hetkistä. Yhteinen hetki ja elämys musiikin parissa kantavat pitkälle ja ne luovat pysyviä muistoja. Konsertit lapsille löytyvät tapahtumat Helsinki -sivustolta netistä.

Tapahtumat Helsinki kertoo ajankohtaiset esitykset ja tapahtumat, jotka on suunnattu erityisesti lapsille. Sivustoilta voit valita lapsille ja koko perheelle sopivimmat tapahtumat rajaamalla halutulokset sinulle sopiviksi. Tarjolla on ollut sekä upeita suurmusikaaleja että konsertteja. Laajasta valikoimasta löytyy varmasti jokaiselle perheelle mukavia ja mieluisia tapahtumia, joissa voi nauttia yhteisestä ajasta ja musiikista.

Lastenlaulu ilahduttaa ja saa hyvälle tuulelle

Musiikilla on suuri vaikutus elämään ja tunnetiloihin. Musiikilla on tärkeä osa elämässä, se yhdistää ihmisiä ja kuuluu ehdottomasti moniin tilaisuuksiin. Tutut lastenlaulut ja musiikki ovat lapsille tärkeitä. Musiikki tuo iloa ja lapset pitävät erityisesti laulamisesta. Tuttu lastenlaulu tempaa mukaansa ja lasten suosikkiyhtyeet ovat tehneet monista lauluista kauden hittejä. Musiikin mukana tanssiminen ja liikkuminen luo hyvää mieltä ja kehittää samalla lapsen motoriikkaa. Musiikkeja valitessa tapahtumat Helsinki tarjoaa monta upeaa tapahtumaa.

Lapsi ja musiikki ovat keskeisellä sijalla monissa lapsille suunnatuissa tapahtumissa. Musiikin avulla koetaan yhdessäolon hetkiä ja yhteenkuuluvuutta muiden kanssa. Tutuksi tullut lastenlaulu tempaa mukaansa laulamaan. Kuuluisat lastenyhtyeet ovat tehneet monista lauluista ja musiikillisista liikuntaleikeistä sekä tansseista unohtumattomia. Useille lapsille osallistuminen konserttiin tai lasten musiikkitapahtumaan voi olla se vuoden paras hetki.

Yhteydenotto

Ella ja Aleksi